Manchester United
Glory, glory Man. United

MENÜ
Berba végig maradna

Dimitar Berbatov ügynöke szerint a bolgár csatár a Manchester Unitedben maradna karrierje végéig.

 

A 29. életévében járó játékos 2008-ban érkezett a Tottenham Hotspur csapatából, ára több, mint 30 millió font volt. Első két szezonjában középszerű teljesítményt nyújtott, de most úgy tűnik, megszolgálja az érte kifizetett összeget.

 

A legutóbbi fordulóban öt góllal szomorította a Blackburn csapatát, s ezzel a Premier League góllövőlistájának élére ugrott tiezenegy találattal, s jelenleg is vezeti azt a Blackpool elleni elmaradt mérkőzés ellenére a tízzel álló Carlos Tevez előtt.

 

A jelenlegi szerződése 2012-ig él a Vörös Ördögökkel, de Berbatov ügynöke, Emil Danchev elmondása szerint ügyfele hosszú távra tervez jelenlegi kenyéradójánál.

 

"Szinte biztosra veszem, hogy a Unitedben fejezi be a futballista-karrierjét - mondta Danchev a TV 7-nek. - Ő egy nagyon kiegyensúlyozott ember, s tudja, mi a legjobb a számára."

 

"Rengeteg különböző karakter található meg a Unitedben, s nagy a verseny közöttük. Berbatov mindenki előtt példaként szolgál."

 

Dimitar a Rovers elleni öt góljának köszönhetően olyan nevek közé került, mint Andy Cole, Alan Shearer és Jermain Defoe, mindössze ők találtak be ötször egy mérkőzésen a Premier League létezése óta.

 

Korábban sokan kritizálták a lélektelennek tűnő játéka miatt, de mára ismét a könyörtelen befejezések jellemzik, amik naggyá tették a Spursnél töltött időszakában.

 

Májusban visszavonult a válogatottságtól, hogy csak a klubfutballra koncentrálhasson, Danchev pedig teljes mértékben kizárta, hogy Berba visszatérjen bolgár nemzeti csapatba.

 

"Úgy döntött, hogy átadja a helyet a fiataloknak a válogatottban" - tette hozzá.

Asztali nézet